Tapahtuma tarjosi perhekuntoutuskeskuksen nuorille mukavaa vaihtelua arkeen. TAIn opiskelijoille se mahdollisti aidon oppimiskokemuksen, jonka kautta he saavat itseluottamusta työelämää varten.

Joukko Lausteen perhekuntoutuskeskuksen nuoria ja heidän ohjaajiaan vieraili Superparkissa kisailemassa leikkimielisesti keskenään. Lajeina oli koripalloilua, autoilua ja boulderointia eli matalalla korkeudella kiipeilyä.

Ohjelman suunnittelijoina ja vetäjinä toimivat Turun ammatti-instituutin ammatillinen opettaja Nina Dash sekä hänen taide ja luova ilmaisu -kurssin opiskelijansa. Vierailun sponsorina oli Lions Club Turku Pohjola.

Boulderoinnissa tehtävänä oli osua kaltevalle kiipeilyseinälle asetettuihin kämmenen kuviin. Edi onnistui keräämään kiipeilystä 38 pistettä.

- Kiipeily tuntui ihan hyvältä. Käsiin kyllä sattui, kun piti käyttää omia voimia, että jaksaa kiivetä, Edi kertoi vuoronsa jälkeen.

Edi kertoi kiipeilleensä aiemminkin, mutta vain suoria seiniä. Kiipeilyä hän voisi harkita harrastukseksi. Musiikin tekeminen on silti hänen ykkösjuttunsa.

- Yleensä teen rakkausmusiikkia. Tällä viikolla multa tulee yksi biisikin, Edi kertoi.

Superpark-vierailu oli Edille mukavaa vaihtelua arkeen.

- Ja on se paljon parempi kuin ei mitään, hän lisäsi nauraen.

Tapahtuman järjestämisestä tuli opiskelijoille iloinen mieli

Tiia Valkonen ja Sumeya Mohamed Abdulkadir vastasivat koripalloiluun liittyvästä tehtävästä. He opiskelevat TAIssa lähihoitajaksi, Valkosella mielenterveys- ja päihdeala, Mohamed Abdulkadirilla ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala.

Koripalloilussa tehtävänä oli heittää niin monta koria 60 sekunnin aikana kuin mahdollista.

- Eilen sitä vähän suunniteltiin. Tuli vaan ykskaks mieleen, että koripallo on kivaa, kesä tulee ja se voisi olla yksi laji, Valkonen kertoi.

Valkonen ja Mohamed Abdulkadir testasivat lajia itsekin etukäteen. Valkosen tulokseksi tuli kolme ja Mohamed Abdulkadirin kaksi koria. Näillä tuloksilla he olisivat sijoittuneet kisassa puolivälin tuntumaan. Parhaaseen tulokseen jäi silti vielä reilusti matkaa.

Mikä Valkosen ja Mohamed Abdulkadirin mielestä tapahtuman järjestämisessä on ollut parasta?

- Saa muita tunteja pois koulusta, ja on kivaa olla muuallakin kuin koulun penkillä, Valkonen sanoi.

- Saa ohjata muita, ja tulee iloinen mieli, Mohamed Abdulkadir lisäsi.

Aidoissa tapaamisissa opiskelijat saavat itseluottamusta työelämää varten

Ammatillinen opettaja Nina Dash ilmoitti taide ja luova ilmaisu -kurssilaisensa vapaaehtoisesti tapahtuman vetäjiksi.

- Ajattelin, että tämä voisi olla kurssille kivaa sisältöä. Kurssilaiset ovat erikoistuneet opinnoissaan lapsiin ja nuoriin, mielenterveys- ja päihdeongelmaisiin sekä vanhuksiin, joten tällaiset fyysiset aktiviteetit kävisivät kaikille ammattiryhmille. Samalla he saavat vähän ideoita siitä, mitä he voivat tehdä myöhemmin työelämässä, Dash kertoi.

Toive pienimuotoisten kisailujen järjestämiseen tuli Lausteen perhekuntoutuskeskuksesta. Aikaa valmisteluihin ei ollut paljoa, mutta se ei Dashia ja opiskelijoita haitannut.

- Meillä on osaavia ja taitavia nuoria, jotka ovat jo pitkällä opinnoissaan, Dash kehui.

Dashin mielestä tällaiset tapahtumat ovat opiskelijoille erinomaisia oppimiskokemuksia.

- Aidoissa asiakastapaamisissa oppii aina paljon enemmän kuin luokassa. Koulussa ohjaamme toinen toisiamme, mutta todellinen ohjaustaito ja asiakkaan innostaminen punnitaan näissä tilanteissa. Samalla opiskelijat saavat näistä tilanteista itseluottamusta työelämää varten, Dash sanoi.

Lions Club on tehnyt aiemminkin yhteistyötä TAIn ja Lausteen perhekuntoutuskeskuksen kanssa

Superpark-vierailun sponsorina toimi Lions Club Turku Pohjola. Superpark-vierailu oli ensimmäinen laatuaan. Muissa yhteyksissä Lions Club Turku Pohjola on kuitenkin tehnyt yhteistyötä niin Turun ammatti-instituutin kuin Lausteen perhekuntoutuskeskuksenkin kanssa.

- Etsimme erilaisia hyväntekeväisyyskohteita, joissa voimme olla apuna. Yleensä meillä on hyväntekeväisyystapahtumia ehkä 6–7 kertaa vuodessa, yhdistyksen presidentti Ilpo Norri kertoi.

Seuraava hyväntekeväisyystapahtuma on äitienpäiväjuhla Turun tuomiokirkossa.

- Siellä palkitaan äitejä, joita on ehdotettu meille erityisen ansioituneina äiteinä, Norri paljasti.

Norri kertoo, että järjestön tunnuslauseena on ”we serve”, eli ”me palvelemme”.

- Elämässä on hyvä pitää mielessä se, että jos saa jotain, on hyvä antaa myös muille, Norri kertoi.

Edin nimi on muutettu juttua varten.